Waarom vrouwen netwerken moeten bestaan ...

12/12/2018

Voor mij is eenvoudig: vrouwen zoeken op netwerk events niet noodzakelijk onmiddellijk naar kant-en klare business leads of ‘kan-je-voor-mij-meteen-iets-betekenen’ contacten. Vrouwen screenen naast het zakelijk contact ook de vrouw zelf en of ze daar een soort connectie mee voelen. Vrouwen praten uiteraard over business op zo’n momenten maar gaan ook andere zaken die hen bezighouden niet uit de weg. Dat resulteert in een ander soort gesprekken, die je enerzijds langer bijblijven en anderzijds een soort band creëren van gedeelde visie, passies, standpunten en soms ook levensfasen. Vrouwen wisselen geen business kaartjes uit waarvan ze vooraf weten dat ze die nooit meer zullen boven halen. 

Vrouwen onthouden de interessante verhalen en de drive van de gesprekspartner.  Als ze ooit, en dat hoeft absoluut niet meteen, iemand nodig hebben binnen hun netwerken, dan kunnen ze die nog steeds herinneren en terugvinden.

Wij weten het wel, vrouwen zijn geweldige netwerkers. We zijn meesters in het doorgeven van interessante contacten, waarvan de persoon achter de business ook onze aandacht heeft getrokken. Daarom is netwerken onder vrouwen zo fantastisch. Vroeg of laat komt er altijd iets uit! Dat is een fijne én duurzame manier om relaties op te bouwen.”  

Kate Stockman, founder strategie & innovatie consultancy Stockmanverstraete, keynote speaker & guest professor Trendwatching & Implementation Erasmus Brussel.